fredag den 25. oktober 2013

Venligheden fortsætter og grønlandsk undervisning

Læreteam, og ny faglighed dag 2(tirsdag d. 22)
Vi startede med, at gå i skole om morgen for at møde kl. 8, hvor kurset fortsatte. Nedenfor ses billeder af skolen:

På kurset arbejdede vi blandt andet med, at vi skulle walk and talk, hvor vi havde nogle spørgsmål, vi skulle svare på. Dette var rigtig spændende. Nedenfor ses et billede af min praktik lærer Sarah og Margrethe, som var så flink at inviterer os med til grønlandsk undervisning efter skole, sammen med de andre danske lærer på skolen:

Sarah med langt lyst hår og Margrethe med pink og orange trøje
Efter frokost skulle vi lave caféer, hvor vi i cafeerne skulle fungere som et team. Teamet skulle arbejde sammen, om at finde ud af, hvilke forudsætninger der er, for at man kan have et godt team samarbejde. Vores Cafe kaldte vi Tulluto Tutto(betyder engelsk rensdyr), nedenfor kan i se et billede af vores team.


Efter kurset skulle vi til grønlandsk undervisning, hvor vores underviser havde besluttet sig for, at vi skulle se en film på dansk og grønlandsk, der hedder Tudoma som var optaget i Uummannaq i 1983. Den var rigtig spændende, der lærte jeg bl.a. at hvis man før i tiden begik selvmord, blev man begravet uden for kirkegården og fik en trekant i stedet for et kors. De grønlandske slædehunde kan godt tro, at et barn beklædt i sæltøj, er foder til dem, hvilket ikke var unormalt, at et barn førhen inden hundene blev bundet, blev angrebet af hunde. Derudover var der også, nogle gode ting, som når nogle forlod en by med et skib sejlede befolkningen ved siden af og skød op i luften, for at tage afsked. Der var også et godt budskab, om at man ikke skulle bærer sorgen på ryggen, for så ville man bukke under. Derudover fik man et godt indblik i at byen er vokset siden dengang.
Efter grønlandsk undervisning skulle vi skynde os ned at handle, for der er kun 1 af de 3 indkøbs butikker i byen, der har gær. Den lukkede 5 min efter, at vi havde fri, så vi skulle skynde os. Så vi spurgte en af de andre lærer, hvad den hurtigste vej var. Desværre misforstod vi ham, fandt vi ud af bagefter. For vi endte med, at komme ned af en meget stejl og glat bjergside, hvilket var noget farligt, men vi nåede butikken inden lukke tid. Bjergsiden ses på billedet nedenfor:


Derefter gik vi hjem fik bagt pizza og slappet af og jeg fik læst nogle af de tekster som de brugte på kurset.  Vi fik også bagt en Uummannaq pizza:


Ingen kommentarer:

Send en kommentar