onsdag den 4. december 2013

Julemarked, snescooter, Mads ankomst og fest

30. november

Vi skulle til julemarked oppe i hallen, hvor alle der havde lyst kunne købe en stand og stå at sælge. Der blev solgt mange forskellige ting som fiskesuppe, holdt lunken i gryden, pizza, masse perler, armbånd af moskushår og tøj. Det var rigtig hyggeligt og jeg fik da også købt et billede og 2 perleudsmykninger, den ene forstillede en kvinde i grønlandsk nationaldragt og den anden en grønlandsk mand i kajak.



Det var rigtig hyggeligt at gå rundt til julemarkeder. Der var også mange mennesker og meget at kigge på. Efter julemarked havde vi en aftale med en mand, som ville kører os en tur på snescooter. Han kørte først mig hjem og derefter Birgitte. Det var også rigtig sjovt at prøve og det gik også lidt stærkt J


Da jeg kom hjem, fik jeg endelig en besked, om at Mads var på vej videre igen. Han var taget fra Ålborg fredag morgen meget tidligt, men da han kom til Sønderstømfjord, kunne de ikke flyve videre pga. dårligt vejr, så der ventede han det meste af dagen. Fradag aften blev han fløjet til Illilusat, hvor han så strandede og måtte overnatte. Lørdag morgen blev han så puttet i en flyver men den kunne ikke komme frem så den måtte lande i Illilusat igen. Men nu var han på vej og han ankom til Uummannaq lørdag aften omkring kl. 18. Jeg hentede ham i heliporten, der ankom han sammen med en der skulle være lærer på skolen. Der var dog ikke nogen til at hente hende, så det fik vi lige skaffet inden vi gik hjem. Kl. 19 fik vi vores praktiklærer med påhæng på besøg til aftensmad. Det var for at vi kunne sige tak til dem, fordi de havde gidet at have os. Det var en rigtig hyggelig aften.

Sidste undervisningsdag

29. november

Det var sidste undervisningsdag, jeg skulle have matematik og fysik/kemi. I matematik skulle vi spille, det matematikspil, som jeg selv havde lavet. Det var populært, selvom spørgsmålene var på dansk. Derudover skulle eleverne svare på et spørgeskema, det synes de var svært, men de fik chokolade, fordi det var sidste gang, jeg havde dem, så det gik. Efter det havde jeg 2 mellemtimer, hvor jeg gjorde klar til fysik/kemi. Eleverne var ikke særlig motiverede i fysik/kemi, de ville hellere have fri, men vi kom da igennem lektionen. Efter det havde jeg slut evaluering med min lærer, hvor jeg fik at vide jeg havde bestået praktikken J Imens jeg var på skolen havde rengøringspersonalet og pedellerne pyntet op til jul på lærerværelset, det var rigtig fint og meget hyggeligt.



Efter skole sad vi på nettet og kiggede inden vi gik hjem for at slappe af. Vi hyggede os med at se film hele aften, så det var stille og roligt.

 

Undervisning og trøje tryg

28. november

Jeg skulle gå tidligt, for jeg skulle have den sidste fysik/kemi time, med det andet hold, jeg havde. Da jeg skulle til at ud af døren hang følgende seddel fra Birgitte.


Da Birgitte dagen forinden havde glemt de pensler, vi skulle lave trøjer med. Jeg fik hentet penslerne og stillet op til fysik/kemi, inden eleverne mødte. Det var lidt trist, at jeg snart var færdig med at være i praktik, men det var også meget rart. Efter jeg havde undervist, delte jeg spørgeskemaer ud til lærerne, som jeg skal bruge til mit professionsprojekt. Efter jeg havde gjort det fik jeg også lavet et matematikspil, som jeg skulle bruge til undervisningen om fredagen. Det tog nogle timer. Da jeg var færdig med det gik jeg hjem, for at tegne det tryg af, som jeg skulle lave på min t-shirt. Dette gør man ved at tegne det på bagepapir. Jeg kunne dog ikke finde ud af, hvordan, man fik det over på t-shirten. Det fortalte Birgitte, da hun kom hjem, at man bare skulle lægge bagepapiret på t-shirten og tegne oveni på bagepapiret. Det blev desværre ikke tydeligt nok. Så jeg måtte starte forfra, det blev fint. Da jeg så begyndte at male på t-shirten, blev det ikke tydeligt nok, så jeg vaskede det af og besluttede, at lave det når jeg kommer hjem.

Lige da Birgitte kom hjem, var der nordlys og vi fik taget billeder uden problemer. Så nu har vi lært at indstille kameraet.
 

Lege i sne og juletræs salg

27. november
Vi havde begge to fri, så vi ville købe nogle t-shirt, som vi så vil male tupilakker på. Da vi kom ud af døren viste det sig, at det havde sneet rimelig meget i løbet af natten, så det var rigtig hyggeligt. Vi fik dog den ide, at det kunne være sjovt at tage et billede af huset, men urørt sne. Så Birgitte kravlede hen af hegnet.
 
Hvilket lykkedes og hun fik taget et rigtig fint billede af vores snebeklædte hus.
Derefter begyndte vi at gå ned mod butik 70, som var der hvor vi skulle købe t-shirt, på vejen kunne vi dog ikke lade være med at lege i sneen, det skal lige siges at Birgitte også er lidt af et legebarn ligesom mig.
Et par små hundehvalpe kunne også godt lide, at lege i sneen.
Vi kom ned i butik 70 og de havde så halvpris på en masse ting, så jeg fik købt den t-shirt jeg skulle bruge til at lave tryg på, men jeg fik da også lige købt en ny kjole. Derefter gik turen videre til et par andre souvenir butikker for at kigge igen. Da vi kom ud af den sidste vi skulle i af disse butikker kunne jeg hører julemusik. ”I aften er det juleaften, der er længe længe til” Godt nok på grønlandsk, det var virkelig hyggeligt og vi fulgte musikken. Det førte til en mand som stod og solgte juletræer med en før næse der blinkede. Jeg kom helt i julestemning så det var bare skønt.
Derefter gik vi op på skolen for at låne de ting af en af læreren som vi skulle bruge til at lave tryg på vores t-shirt. Jeg nåede dog ikke at lave tryg, da jeg først lige skulle ordne noget planlægning derefter snakke med mor, far, Camilla og Mads. Efter det skulle jeg nemlig til fodbold, hvor de var i gang med, at spille juleturnering. Det var rigtig sjovt og jeg fik lov at stå i mål, så det var dejligt. Efter det gik turen hjem med alt det jeg havde fået købt og 6 liter vand, så det var lige før, jeg troede jeg skulle dø da jeg kom til trapperne J Men jeg fik dog slæbt mig op med et løfte om, jeg hellere gik 2 gange fremover. Da jeg kom hjem fik jeg lavet aftensmad, mens vi sad og spiste gik strømmen i hele byen igen, hvilket vi var lykkelige over at vi lige netop havde nået at lave mad. Derefter skulle jeg lige have planlagt det sidste, heldigvis havde jeg strøm på min computer. Strømmen kom igen efter 30-40 minutter. Så vi kunne gå i seng.

fredag den 29. november 2013

Observation, undervisning og luffesyning

26. november
Jeg havde lavet en aftale med en af de danske lærer på skolen, om at få lov til se hende undervise, inden jeg selv skulle have matematik. Det var meget spændende, at få lov at se hende undervise i dansk. Eleverne skulle lave opgaver, hvor de skulle slå op i ordbøger, hvilket de egentlig synes var meget brugbart. Efter jeg havde set hende undervise, skulle jeg selv undervise i matematik. Her skulle eleverne op og gennemgå noget ved tavlen, det synes de var meget hårdt, så de spurgte om de ikke kunne få 5 minutters pause, fordi de havde arbejdet hårdt. Det fik de selvfølgelig lov til. Da de kom ind fra pausen kom der en ekstra elev med ind fra en anden klasse, der gerne ville være med til at have matematik, så det fik han da også lov til. Man kan jo aldrig få for meget matematik J
Efter skole var grønlandsk aflyst, fordi hende der underviser os var strandet i Qaarsut, på grund af at helikopteren ikke kunne flyve, da det sneede så meget, at der ikke var udsyn nok. Så jeg gik hjemad. Her er et billede af snevejret.



Da jeg kom hjem, gav jeg mig til at sy lidt på mine luffer, samt at få planlagt den undervisning jeg skulle have om fredagen. For der skulle jeg have lavet et matematikspil, som de skulle spille. Efter jeg havde gjort det, fik jeg syet lidt mere på lufferne, men jeg fik dog ikke lavet en færdig.

Strømafbrydelse, farvel til 2 klasser og udskæring

25. november
Dagen startede med en rigtig smuk udsigt, det kan kun gøre en i godt humør, at rulle gardinerne fra heroppe:
Jeg skulle starte med at undervise i matematik, det gik udmærket og vi var godt i gang med undervisning. Da strømmen i hele byen pludselig gik, derfor måtte vi afbryde undervisningen, indtil den kom tilbage igen. Det gjorde den heldigvis efter ca. 30 minutter. Det var eleverne lidt kede af, de havde lige håbet på, at de kunne få en fridag. Så mindede min praktiklærer dem lige om, at de ville blive kede af det om aften, hvis de ingen strøm havde, for så ville de ikke have varme i huset og heller ikke mulighed for at lave mad og lade mobiler op.
Derefter var det sidste gang, jeg skulle have biologi heroppe, hvilket både var dejligt og da også lidt trist. Det var dejligt at tænke på, at nu havde jeg gennemført det forløb, jeg gerne ville prøve og det havde været rigtig spændende. Da jeg på grund af sprogbarrieren, har været nødt til at tænke undervisning, der har været meget praktisk orienteret. Hvilket egentlig gik rimelig godt. Derudover skulle jeg også, have et af mine fysik/kemi hold for sidste gang, nogle af dem havde lidt svært ved at forstå, at de ikke skulle have mig igen, men de synes det var godt, at jeg var ved at uddanne mig til lærer J  Efter skole kunne jeg lige nå hjem og få noget at spise, inden at jeg skulle ned til Pierre og male. Vi skulle dog ikke male i dag, men derimod udskærer i linoleum, som vi så gangen efter skal trykke. Det var rigtig spændende, men det var også svært at tegne det op, man ville skærer ud, men jeg synes selv, at det jeg nåede at lave blev rimelig godt.¨



Efter at have været nede ved Pierre, var det på tide, at komme hjem i seng, så jeg kunne være frisk til tirsdag.

Snakke med en hund og planlægning på skolen

24. november
Birgitte og jeg havde aftalt vi skulle følges ad ned til skolen. Jeg skulle have printet en masse ud til mandagens undervisning, så det var rarest at få gjort søndag. Da vi kom ud af døren blev vi løbet i møde af en meget kælen hund(hvalp), da det kun er hvalpe der er løse heroppe. Nedenfor er et par billeder af mig og hunden.
Den var meget kælen og ville rigtig gerne snakke og det ville jeg da også gerne J
Efter vi havde snakket med hunden gik vi mod skolen, der var et fantastisk vejr, så vi tog et par billeder af den smukke 
Vi tog også et billede af et hundespand.

Nede på skolen fik jeg ordnet alt det til min undervisning. Derefter gik vi hjem og fik noget at spise. Inden vi besøgte Sarah og Morten, for at se det sidste afsnit af Broen, hvilket var en dyb skuffelse, da det ikke rigtig var en afslutning. 

Luffe syning og afslapning

23. november
Jeg startede med at sy en luffe, hvilket faktisk tager ret lang tid, jeg fik kun syet en enkel. Det er også rart hårdt at stikke i skindet, så ens finger skal lige vende sig til det. Samtidig med at jeg syede luffer, så jeg tegnefilm med Birgitte, så det var rigtig hyggeligt. Så det var en dag hvor vi bare fik slappet af og hygget os. Nedenfor er et billede, af den luffe jeg fik syet og den jeg gik i gang med bagefter
Om aften gik vi en tur, for at købe nogle ting til aftensmaden, da vi kom hjem så vi at månen gemte sig bagved nogle skyer. Det var virkelig flot, så det skal i da lige se et billede af.



søndag den 24. november 2013

Observation og udskæring af sæl

22. november
Jeg havde selv undervisning fra 9-10, hvilket gik fint. Elverne skulle afslutte deres projekt i EDB. Jeg synes de havde opnået udmærket kendskab til, at kunne anvende et matematikprogram. Efter det skulle jeg observere Sarah undervise i den klasse, jeg også har. Det var rigtig spændende at se, hvordan hun taklede eleverne. Efter observationstimen gik jeg hjem, for at slappe lidt af. Jeg havde stadig ikke fået hvilede helt ud, efter ikke at have sovet natten mellem onsdag og torsdag. Efter jeg havde fået hvilet, kom jeg i gang med at gøre klar til at skrive den opgave, som jeg skal aflevere for at kunne bestå min praktik. Det brugte jeg hele eftermiddagen på. Efter aftensmaden gik jeg så i gang med at klippe og skærer med et barberblad, de 18 dele som jeg skulle bruge til luffer. Det tog lang tid og jeg skar mig kun engang,(Camilla det begyndte ikke at blødeJ) men der gik ikke hul, så det var heldigt. Jeg var lige ved at miste tålmodigheden men jeg fik mig da taget sammen og lavet det hele. Jeg synes selv, det blev et fint nok resultat, i forhold til jeg aldrig har prøvet det før.


Efter det så jeg film med Birgitte og gik i seng.

Tidligt op og forældrekonsultationer

21. november
Da jeg ikke var på skolen onsdag, var jeg nødt til, at være nede på skolen 7.10 for at kunne nå at printe ud og stille op i fysik/kemi. Det var lidt trælst, da jeg stort set ikke havde sovet hele natten, fordi det lød som om, der var nogen, der løb over vores bro hen til huset og rykkede i døren. Det var dog bare vinden. Det blæste nemlig så meget, at den havde fået skraldespanden til at banke ind mod muren og gennem ventilationen på badeværelset, havde vinden fået døren ud til badeværelset til at klapre. Da jeg kom ned på skolen, var skolen helt mørk, der var kun kommet en lærer inden mig, så kunne jeg lige føle hvor tidligt det var. Jeg nåede da heldigvis at få printet ud og stillet op i fysik/kemi lokalet. Efter timen havde jeg lige tre timer, inden jeg skulle være med til forældrekonsultation. Forældrekonsultationen var rigtig spændende at deltage i, men jeg blev overrasket over, hvor få forældre der kunne snakke dansk. Det sluttede først kl. 17. Så da vi skulle forlade skolen, var der heller ikke rigtig andre tilbage på skolen. Så det var vist det man kalder en lang skole dag. Da jeg kom hjem var Birgitte heldigvis i gang med at lave mad, så det var rigtig lækkert. Så jeg satte mig på en stol og der opdagede jeg så at jeg havde 2 forskellige strømper på, hvilket var et tegn på jeg var meget træt, for jeg havde gået rundt i strømpesokker på skolen, hele formiddagen, uden at lægge mærke til det. Så jeg tog mig lige, en lille lur inden vi skulle spise, så jeg fik lidt energi.
Efter aftensmaden gik jeg så i gang med at tegne op til sælskindsluffer. Det var lidt af en opgave for sådan et sælskind er ikke fejlfrit, så man skal først have tegnet på bagsiden hvor alle fejlene er. Her var Birgitte en stor hjælp, da hun har ravneøje for at se fejl på et sælskind J Derefter er det lidt af et puslespil at få tegnet op, hvor handskerne skal være. Det lykkedes dog til sidst, at få tegnet op til alle tre par, jeg skulle lave, så jeg kunne gå i seng med god samvittighed.
Billedet nedenfor er lidt snyd, da jeg glemte, at tage billeder af jeg tegnede op, men det er en rest, der var tilbage efter, jeg havde klippet ud.


Sæl lavning ved Karen og første fald

20. november
Det er min fridag og for en gang skyld, ville jeg prøve, ikke at gå ned på skolen J Da vi stod op, gik vi ned til Karen. Det havde regnet om natten, så der var meget glat, for vandet var frossen til og der havde lagt sig et let lag sne over. Så på vej ned af en bakke faldt jeg, for første gang mens jeg er her. Heldigvis landede jeg på røven, så den tog faldet J Da vi var næsten henne ved Karen lykkedes det mig så at falde en gang mere, denne gang landede jeg ikke på røven, men jeg slog mig heller ikke denne gang. Nede ved Karen skulle vi i gang med, at lave en sæl af rensdyrgevir. Karen havde desværre ikke nogen maskine til det, men en stor fil, vi skulle dele om, men inden vi skulle i gang med at file, skulle det da lige saves ud.
Da man så havde savet, var det i gang med at slibe, det var temmelig hårdt for fingrene, når de ikke er vant til det. Det gik også meget langsomt og jeg nåede kun at lave en halv hale.
 Nedenfor er et billede af målet og Birgittes sæl, hun nåede en del mere end mig.
Inden vi gik hjem ved 17 tiden, tog vi da lige et par billeder af Karen og nogle af hendes ting, dem skal i da ikke snydes for at se.




Lige inden vi gik, ringede Karen til en mand som havde en maskine, han sagde han ville komme forbi hjemme ved os senere om aften. Så vi fik lidt travlt, med at komme hjem, spidst aftensmad og få ryddet op.  Derudover havde vi begge noget planlægning, vi skulle have lavet inden dagen efter til vores undervisning. Tiden gik, vi fik ryddet op og spist, jeg blev også færdig med at planlægge. Kl. 20.30 kom Karen så uden mand, hun havde taget sit strikketøj med, så vi lavede nogle æbleskiver og hyggede os resten af aftenen.




torsdag den 21. november 2013

Slædekørsel uden hund og besøg af Karen

19. november
Jeg havde fået lov at observere en af de andre grønlandske lærer. Hun skulle undervise i en klasse jeg også har. Det var helt anderledes, da hun skulle undervise sad børnene allerede på deres pladser inden hun kom ind. Dette skyldes bl.a. at hun underviser på grønlandsk, så eleverne har nemmere ved at forstå hvad hun siger. Efter denne time havde jeg to mellem timer og Birgitte havde fri. Så vi kunne lige nå at kører den pakke vi skulle have fragtet med skib til Danmark ned til havnen.(Birgitte havde fået lavet en rigtig god aftale med et shipping selskab om at de ville fragte vores pakke hjem, fordi de ikke havde flere legatmidler). Pakken vejede dog en del, så vi var kommet frem til, at vi ikke kunne løfte den. Derfor havde vi spurgt Sarah om vi ikke måtte låne hendes slæde, som hun bruger til at kører hundeslæde med. Det måtte vi godt, så den gik vi op og hentede. Nedenfor er et billede af mig der skubber slæden:
Vi fandt dog hurtigt ud af, at den ene af os godt kunne sidde på slæden sammen med pakken, mens den anden skubbede/bremsede. Det var rigtig sjovt både at sidde på slæden og skubbe. Når man skubbede skulle man løbe for at kunne følge med, og man gled også bagefter. Det kunne dog godt være lidt af en opgave at stoppe slæden igen, men det var det hverJ Der er lige et billede af mig på slæden:
Der var også nogle grønlændere der kiggede på os, de tænkte nok at det var typisk danskere eller noget i den stil. Da vi fik leveret pakken, fandt vi ud af at den vejede 27 kg, så det var nok meget rart, at vi kørte den på slæde. Derefter gik vi over og købte 20 liter vand og fik handlet ind, vi kunne dog ikke nå hjem med det inden jeg skulle undervise, så vi parkerede slæden og vandet nede ved en butik, vi har handlet en del i.
Efter undervisningen havde jeg igen 2 mellemtimer, inden jeg skulle til grønlandsk. Så vi kunne lige nå at kører tingene hjem. Hvilket var noget hårdere, end at kører pakken derned, men det var rart, da vi havde fået vandet hjem, for så skulle vi ikke tænke på, at købe vand i mindst en uge, forhåbentlig. Nedenfor er et par billeder fra turen hjem, vi kunne ligeså godt anvende pauserne til at tage billeder eller bruge udsigten som undskyldning for at holde pause J



Efter jeg så havde været hjemme lidt kunne jeg så trave ned på skolen for 3. gang den dag, for at have grønlandsk undervisning. Her hørte vi santa Lucia på grønlandsk, hvilket var meget hyggeligt, jeg elsker jo julen, så det gør ikke mig noget, at starte i november. Vi lærte også en meget sjov sætning, hvis der er nogen, der kan gætte, hvad det betyder i velkommen: Tuttut tuttutut tututtutut tuttutuuttut.(det betyder faktisk noget) Derudover var jeg meget stolt af mig selv, for vi havde om, hvordan man siger hvilken by, man kom fra. Der var så en by der havde en anden endelse og jeg regnede ud før læreren at det var pga. det var flertalsform, og mig som ellers er dårlig til sprog J
Efter grønlandsk fik jeg ringet hjem. På vej hjem skulle jeg så lige købe skinkestrimler og hakket oksekød ind til aftensmaden i den anden butik, fordi de ikke havde det i den store butik, de havde så ikke kødet i butikken. Heldigvis havde de hakket oksekød og skinkepålæg, der kunne skæres i stykker, i den lille nærbutik.

Da vi så var ved at lave pizza, kom Karen, den ældre dame Birgitte har syet futter ved. Hun havde heller ikke spist, så hun spiste med. Det var lidt uheldigt, vi skulle have pizza, da det ikke er noget man spiser særlig meget af heroppe og slet ikke de ældre. Hun havde lavet det 1 gang i sit liv. Hun tog det nu meget pænt og sagde, det var spændende og at det smagte godt. Efter Karens besøg, var klokken mange, så der gik jeg i seng.

EDB med elverne og maling

18. november
Mandag er den hårde dag, da jeg har 6 lektioner fra 10-16. Så der stod den på undervisning både i matematik, fysik/kemi og biologi. I matematik skulle jeg i EDB med 9. klasse, de havde aldrig rigtigt anvendt en computer til at løse matematik. Så det var helt nyt og spændende for dem. Derfor var det en succes selvom de også synes det var svært. Efter skole kunne jeg lige nå hjem, at slappe lidt af, inden vi skulle til maling om aftenen.

Til maling skulle vi afbilde en figur som Pierre havde. Det var hans lykke maskot, så han rejste altid med den. Det var en mand lavede af fedtsten. Først skulle vi male den med noget han kaldte touch, men det foregik med pensel. Det var helt sort. Vi skulle male manden detaljeret og med vores eget udtryk. Derefter skulle vi male silhuetten på et nyt stykke papir med okkerfarve.  Derefter malede vi detaljer ovenpå, med en blålig farve. Til sidst skulle vi to og to male en sammen på et A2 papir, hvilket er en kæmpe figur at male. Det var meget inspirerende og sjovt, selvom jeg ikke synes det jeg fik malet var særlig fantastisk. Vi glemte desværre at få taget nogle billeder af det. 

Gudstjeneste, planlægning og sælskind

17. november
Vi startede med at gå ned til kirken, her er et par billeder fra gå turen

Gudstjenesten startede kl. 10 og vi var der lige lidt før, der var flere i kirke end jeg havde regnet med, når byen ikke er større. Det var meget sjovt at opleve en grønlandsk gudstjeneste, men opbygning af gudstjenesten minder meget om en dansk. Dog var der ikke nadver. Salmerne var også oversat til grønlandsk og jeg gjorde mit, for at prøve at synge med, men det var meget svært. Efter gudstjeneste var det meningen vi ville på cafe, men den havde lukket. Så i stedet gik vi op på skolen, hvor vi tog lidt billeder:
Her fik jeg også snakket med mor, far og Camilla som satte mig på opgave med at sy sælskindsluffer til dem. Efter det var jeg hjemme for at planlægge min undervisning, til den kommende uge.
Om aften gik vi op til Sarah og Morten for at se broen, her fik jeg også købt sælskind ind, så jeg kunne komme til at sy luffer, det begyndte jeg dog ikke på søndag aften, da vi kom sent hjem, for jeg havde tegnet mønster op til at sy lufferne.

Her er et billede af sælskindet.

Loppemarked og kaffe ved Kerstin

16. november

Vi havde aftalt med Sarah og Morten, at de kom og hentede os, og viste vej ud til et loppemarked. Hvilket var en familie, som skulle rejse hjem til Danmark, der solgte ud, af alt det de ikke kunne have med hjem. De solgte lige fra en sofa til en riffel, Sarah og Morten fik købt et havesæ, riffelen og noget mere, som ikke var så nemt at bærer med hjem, så de besluttede at de var nødt til at bestille en taxa. Inden da skulle vi over til Kerstin og Anders og have kaffe, det var hyggeligt og det gik det meste af eftermiddagen, da også med. De fortalte om deres tur til Island, med deres klasse fra skolen, hvilket var rigtig spændende at hører om, da det ikke er alle grønlændere, der tager på ferie, da det er meget dyrt, at flyve til og fra Grønland. Efter vi havde været til kaffe bestilte Sarah en taxa med lad, der kom så en almindelig taxa, som kunne oplyse os om, at ham der havde ladbilen, var til kaffepause, men de skulle nok sende ham op efter os, når at han var færdig. Så vi stod og ventede og det blev temmelig koldt, men Tim boede lige ved siden af, så vi krøb i læ i hans vindfang. Efter vi havde stået der og ventede, spurte vi Kasper, Tims søn, om vi ikke måtte stille os i deres gang og vente, det gjorde vi så. (Tim og Gudo var ikke hjemme) Endelig kom taxaen så og vi blev kørt hjem, hvilket jeg ikke synes er den største fornøjelse heroppe, da de kører meget hurtigt, i forhold til hvor glat der er og hvor meget vejen svinger. Men vi kom hjem og fik noget at spise og så en film, bagefter så vi standup igen, da det havde været godt dagen før. Så lavede jeg da også lige en pandekagedej som Birgitte stegte til pandekager, så det blev også en hyggelig aften.

Projektarbejde med eleverne og hygge med Birgitte

15. november
Om fredagen har jeg matematik og fysik/kemi. I fysik/kemi havde jeg valgt, at eleverne i forrige lektion selv skulle bestemme, hvilket forsøg de ville arbejde med, inden for emnet katalysator. Det var en succes, pigerne valgte at de skulle bage boller, hvor de anvendte kiwi som katalysator, hvilket de hyggede sig med. Drengen skulle lave noget, som de selv betegnede som buum J Det vil så sige, at de skulle lave noget, hvor det bruser over kanten, på den beholder de laver det i, hvilket de synes var sejt. Så det var afgjort en lektion, jeg vil kalde succesfuld. Efter skole gik Birgitte og jeg på indkøb, vi fik købt chips og dip, så vi rigtig kunne hygge om aften. Derefter gik vi i butik 70, som solgte tøj, sko og smykker. Dette var rigtig hyggeligt og jeg fik da også købt et par øreringe med rensdyr. Det var godt nok meningen, vi skulle købe en trøje, til at lave tryg på, men ingen af os kunne bestemme os, så vi valgte at vente lidt med at købe den. Efter det gik vi hjem, her er et billede fra hjemturen:


Hjemme lavede mad og hyggede os med at se standup, jeg broderede og Birgitte syede futter i sælskind. Det var en rigtig hyggelig og afslappende aften.

Undervisning og ondt i maven


14. november
Jeg har kun to timer om torsdagen fra 8-10, det er et drengehold i fysik/kemi. Det var en rigtig god undervisning, hvor eleverne var rigtig godt med. Efter undervisningen, gik jeg bare hjem for at se om jeg ikke kunne blive rask. Så jeg fik set nissebanden i grønland færdig, samt set et par andre film. Det var rart nok at få slappede af.
Eftersom jeg ikke lavede så meget den dag og Camilla har efterspurgt det(selvom hun ikke læser bloggen), kan i da lige få en rundvisning i det hus, vi bor i.
Her er gangen hvor man kommer ind:
Her er toilettet som lægger ved gangen:


Her er vaske gangen, hvor det er vaskemaskine og tørresnor, samt vi stiller alle vores vandflasker her. For vi køber vand heroppe, da det vand der kommer ud af hanen, er på grænsen til at være sundhedsskadeligt, fordi vandet kommet op af en sø, hvor at når de brænder af kommer røget hen over søen. Heroppe samler de nemlig alt deres affald et sted, de kalder dumpen og så sætter de ild til det hele, ikke noget med at sorterer.
Her er vores køkken, hvor der ikke er opvaskemaskine, så der kan godt samle sig en opvask engang imellem.
Et billede af stuen med et virkelig fint tv, som ikke virker/der er ikke noget signal.


Til sidst får i et billede af mit værelse. Foruden det har Birgitte også et værelse og så er der et ekstra værelse vi ikke bruger.
Lige et billede af vandet, det er så smukt: