mandag den 11. november 2013

Cafebesøg og børnehjemmet

6. november
Onsdag er min fridag og Birgitte har tidligt fri. Så vi havde besluttet af vi skulle besøge byens cafe. Det var et rigtig hyggeligt sted og hende der havde cafen, har boet i Ålborg, så hende fik vi en lang snak med. Derudover sad vi og hyggede os med en burger med salat, hvilket ikke er nemt at købe heroppe, da alting bliver sejlet herop, er det ikke så nemt at få frisk salat herop. Hun fortalte også om de tupilakker og smykker hun havde, de var lavet af narhval tand og rensdyr, hvilket er rigtig pænt, men også meget dyrt. Man må hellere ikke have lov at tage ting lavet af narhval med til Danmark.
Efter cafebesøget nåede jeg lige hjem et smut, inden vi skulle ned at se byens børnehjem. Børnehjemmet er det største børnehjem i Grønland. Der gør de meget ud af at børnene skal lærer at kende til forskellige kulturer, så derfor rejser de meget. Nogle af børnene havde lige været i Italien, USA og Venezuela. De gjorde også meget ud af at det skulle være indrettet hjemligt og smukt, derfor havde de meget kunst nedenfor er der nogle billeder af børnehjemmet.



På billedet ovenfor er det tupilakker.
Efter rundvisningen fik vi kaffe og kage, samtidig med at en børnene og en pædagog, spillede og sang grønlandsk musik, det var virkelig smukt at hører på og det var også rigtig hyggeligt.
Da vi havde fået det skulle vi ned at se spækhuset, hvor børnehjemmet i sommers havde vise den film, de havde lavet, den hedder Inuk. Her var også en masse ting de havde anvendt til filmen, nedenfor er der et par billeder fra spækhuset.





Derefter gik vi hjem og fik noget at spise.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar