tirsdag den 12. november 2013

Museums og galleri besøg

7. november
Jeg skulle kun have fysik/kemi fra 8-10, Det gik rigtig godt, eleverne synes det var spændende, ar arbejde med metaller. Derefter havde jeg aftalt med Birgitte hun skulle komme senest kl. 11.30, hun kom dog til at sove over så den blev 12.30 inden hun kom. Da hun kom, havde vi aftalt, vi skulle ned at se byens museum. Da vi kom derned, var museums manden på vej ud af døren, på trods af at det skulle have åbent til kl. 15. Så han gav os nøglerne og så kunne vi selv låse, når vi havde set det hele. Vi gik en tur rundt på musset der var ting fra den mine der har lagt i nærheden af byen, der var nationaldragter, gamle grønlandske redskaber og billeder af de mumier, der er blevet fundet her i nærheden af Uummannaq. Hvilket ikke er blevet til mumier på samme måde som Egypten. De er blevet til mumier pga. den lave luftfugtighed der er her på Grønland.
Ting fra minen:
Nationaldragter:
Gammelt grønlandsk værktøj:
Billeder af mumier:
Lige et billede af Birgitte og jeg:
Tilknyttet museet var der også en gammel lægebolig og to tørvehytte, som havde været beboet helt fra til 1980’erne. De var meget små, og der var ikke noget elektricitet. Nedenfor er et billede af borgmesterkæden fra den gamle lægebolig og et billede af os inde i tørvehytterne:


Derefter var vi lige nede på haven, der var nogle der prøvede at kæmpe sig vej ud af havnen, vi blev ikke stående længe nok til at se om det lykkes.

Efter besøget på museet, havde vi fået at vide at vi skulle aflevere nøglerne dertil oppe i Pierre galleri. Det er en fransk mand, som har åbnet et galleri, hvor han også underviser i at male. Vi blev også inviteret op til ham, for at male på mandag. Det var et rigtig pænt lille sted, hvor der også var nogle elever fra skolen, der var ved at få undervisning, da vi kom forbi og kiggede. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar